Na igrah v Rusiji računajo na nove dobre dosežke

V Ufi v Rusiji so se začele mednarodne športne igre

17:52

V Ufi v Rusiji so se danes začele mednarodne igre šolarjev, ki se jih udeležujejo tudi  mladi celjski športniki, ki bodo nastopili v atletiki, plavanju in judu.

Celjska ekipa pred odhodom na otvoritveno slovesnost
Celjska ekipa pred odhodom na otvoritveno slovesnost

Na poti do prizorišča je imelo celjsko zastopstvo nekaj težav z letalskimi povezami, a je zdaj vse v najlepšem redu, kot je pred odhodom na otvoritveno slovesnost povedala Barbara Gorski, vodja celjske delegacije.

Prizorišča so nova, vrhunska, prpravljena za mednarodne tekme, vzdušje fantastično. Na začetku smo imeli malo težav pri potovanju, ampak moram povedati, da so se na letališču v Moskvi maksimalno potrudili. Ko so nas razdelili v skupine, so nekateri lahko do leta tudi šli počivat v hotel,“je še dejala Barbara Gorski.

Na ogledu mesta z maskoto iger
Na ogledu mesta z maskoto iger

Nekatera tekmovanja so se začela že danes in bodo trajala vse do sobote.

V zadnjih letih resnično dosegamo zavidljive rezultate. Tako v plavanju kot v judu smo osvajali medalje in tudi letos se nadejamo, da se vrnemo s kakšno medaljo,” je optimistična vodja celjske športne delegacije.

Na igrah v Ufi so tudi predstavniki Pokrajinskega muzeja Celja, ki bodo postavili razstavo o športnih igrah šolarjev, ki so bile pred leti v Celju.

Celjska ekipa na mednarodnih športnih igrah šolarjev v ruski Ufi
Celjska ekipa na mednarodnih športnih igrah šolarjev v ruski Ufi

 

ROBERT GORJANC

Foto: MOC

Deli