Na igrah v Rusiji računajo na nove dobre dosežke

V Ufi v Rusiji so se začele mednarodne športne igre

17:52

V Ufi v Rusiji so se danes začele mednarodne igre šolarjev, ki se jih udeležujejo tudi  mladi celjski športniki, ki bodo nastopili v atletiki, plavanju in judu.

Celjska ekipa pred odhodom na otvoritveno slovesnost
Celjska ekipa pred odhodom na otvoritveno slovesnost

Na poti do prizorišča je imelo celjsko zastopstvo nekaj težav z letalskimi povezami, a je zdaj vse v najlepšem redu, kot je pred odhodom na otvoritveno slovesnost povedala Barbara Gorski, vodja celjske delegacije.

banner-teal

Prizorišča so nova, vrhunska, prpravljena za mednarodne tekme, vzdušje fantastično. Na začetku smo imeli malo težav pri potovanju, ampak moram povedati, da so se na letališču v Moskvi maksimalno potrudili. Ko so nas razdelili v skupine, so nekateri lahko do leta tudi šli počivat v hotel,“je še dejala Barbara Gorski.

Na ogledu mesta z maskoto iger
Na ogledu mesta z maskoto iger

Nekatera tekmovanja so se začela že danes in bodo trajala vse do sobote.

V zadnjih letih resnično dosegamo zavidljive rezultate. Tako v plavanju kot v judu smo osvajali medalje in tudi letos se nadejamo, da se vrnemo s kakšno medaljo,” je optimistična vodja celjske športne delegacije.

Na igrah v Ufi so tudi predstavniki Pokrajinskega muzeja Celja, ki bodo postavili razstavo o športnih igrah šolarjev, ki so bile pred leti v Celju.

Celjska ekipa na mednarodnih športnih igrah šolarjev v ruski Ufi
Celjska ekipa na mednarodnih športnih igrah šolarjev v ruski Ufi

 

ROBERT GORJANC

Foto: MOC

Deli