Na Ljubečni defibrilator, na Vranskem novo vozilo

8:33

Prostovoljno gasilsko društvo Ljubečna bo danes na osrednji prireditvi ob krajevnem prazniku ob 18. uri krajanom predalo nov defibrilator. Na Vranskem pa se gasilci veselijo novega vozila.
Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ljubečna so začeli denar za prvi javno dostopni defibrilator zbirati v začetku leta. Uporabljali ga bodo lahko tudi ljudje iz okoliških krajev, je povedal član gasilskega društva Jaka Kopitar:


Gasilska zveza Žalec pa bo letošnji Dan gasilcev, ki je sicer 8. junija, obeležila danes ob osrednji občinski proslavi na Vranskem. Na slovesnosti bodo praznovala tudi tri prostovoljna gasilska društva, in sicer Tešova ob 30-letnici delovanja, Prekopa-Čeplje-Stopnik ob 110-letnici in Vransko ob 130-letnici obstoja. Ob tej priložnosti bodo vranski gasilci dobili tudi novo gasilsko vozilo s cisterno, ki je vredno kar 235.000 evrov. Slovesnost bo obarvana tudi s kulturnim programov. Na prireditvi bo prisotnih 400 gasilk in gasilcev petih občin, katerih gasilska društva povezuje Gasilska zveza Žalec ter gasilci sosednje občine in Gasilske zveze Prebold.

EP, SŠol
Foto: SHERPA

gasilci