Na Mosu tudi o energetski učinkovitosti

18:13

V okviru strokovnih spremljajočih prireditev bila na Mosu konferenca z naslovom »Kako znižati energetske stroške. Pripravila jo je Regionalna razvojna agencija Savinjske regije (RASR), ki je partnerica v transnacionalnem evropskem Interreg programu Clean – Tehnologije in odprte inovacije za nizkoogljične regije.

IMG_6985Cilj projekta je izboljšanje energetske učinkovitosti v javnih stavbah, s pomočjo mednarodnega povezovanja in izmenjave dobrih praks. Stavbe v EU namreč potrošijo kar 40 odstotkov celotne porabe energije.

Dr. Robert Drobnič, z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je povedal, da si želijo čim več tovrstnih projektov, čeprav se v regijah praviloma odločajo za klasične infrastrukturne projekte, ki jih prijavljajo za evropske projekte.

Mag. Branko Kidrič, predsednik Razvojnega sveta Savinjske regije, je dejal, da se v lokalnih skupnostih skupaj z gospodarstvom v zadnjih petih, šestih letih načrtno lotevajo obnove stavb, ki so v občinski lasti.

Celjski župan Bojan Šrot pa je izpostavil, da v mestu ta čas izvajajo obsežen projekt energetske sanacije javnih stavb.

Kot je povedala Iva Zorenč, direktorica Razvojne agencije Savinjske regije, je cilj projekta Clean tudi, da bi regija postala trajnostna razvita, zelena nizkoogljična regija.

IMG_6974
Udeleženci posveta o energetski učinkovitosti. V ospredju z leve: Robert Otorepec, izvršni direktor Celjskega sejma, Iva Zorenč, direktorica RASR, Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje in Branko Kidrič, župan Občine Rogaška Slatina.

ROBERT GORJANC

Foto: RG

banner-ntrc-martinovanje

Deli