Na urbanem sprehodu po Liscah za umiritev prometa

20:12

Na že osmem urbanem sprehodu v Celju, ki ga organizira Zavod Metro, so se zbrali predvsem stanovalci soseske Lisce. Tokratna tema sprehoda je bila “Življenje med reko in gozdom”

Sprehajalci so se strinjali, da je življenje v naselju zelo prijetno in da nudi precej visoko kakovost bivanja. Ena velikih prednosti je bližina mestnega gozda, ki je prepreden s številnimi potmi in nudi številne možnost rekreacije in sprostitve. Ena največjih težav s katero se soočajo stanovalci naselja je predvsem promet.
Mojca Furman Oman organizatorka in vodja sprehoda.

Na sprehod so organizatorji povabili tudi predstavnike Mestne občine Celje, ki pa se sprehoda niso uspeli udeležiti. Se je pa po naselju skupaj s stanovalci sprehodila predsednica Mestne četrti Savinja, Zdenka Zdolšek. Predstavila je nekaj načrtov in izboljšav za katere je občina že prižgala zeleno luč.

Teme pogovora med sprehodom so bile še prodaja in ureditev Petrička in del zapuščenega območja ob poti proti Petričku. A bo pravilne odgovore treba poiskati na občini.

Gorazd Furman Oman je podal tudi zadnje informacije glede ureditve kolesarske povezave. Čeprav je bila ta sprva načrtovana po Partizanski cesti, jo bo investitor – država – raje uredila po nabrežju Savinje.

Eden od pomembnejših vidikov takšnih sprehodov je tudi druženje in povezovanje prebivalcev soseske. Sprehod je v vseh vidikih uspel, saj so ga sprehajalci zaključili ob skupnem sobotnem kosilu. Kdo ve, morda postane druženje tradicionalno.

LKK, foto: Gorazd Furman Oman