Na Vranskem uredili šolski čebelnjak

11:00

Na šolskem vrtu Osnovne šole Vransko bodo v sklopu praznovanja občinskega praznika in v počastitev 20. maja – svetovnega dneva čebel v petek dopoldne namenu predali učni čebelnjak. Osnovna šola Vransko – Tabor ga je letošnjo pomlad uredila ob pomoči tamkajšnjega čebelarskega društva in občine.

Na Osnovni šoli Vransko – Tabor že drugo leto deluje čebelarski krožek. Učenci so lani skupaj z mentorji predlagali, da bi v bližini šole postavili šolski čebelnjak. Somentorica krožka, učiteljica Nataša Pečovnik:

Pobudi mladih čebelarjev glede postavitve čebelnjaka sta prisluhnila tako Čebelarsko društvo Vransko kot tamkajšnja občina. Župan Franc Sušnik:

Šolski čebelnjak za čebelarski krožek pomeni veliko pridobitev. Mladi čebelarji bodo lahko po novem spoznavali svet čebelarstva kar na šolskem vrtu in pridobivali svoj lastni med. Somentorica krožka, učiteljica Nataša Pečovnik:

Čebelnjak 1
Na šolskem vrtu Osnovne šole Vransko so v sklopu praznovanja občinskega praznika in v počastitev 20. maja – svetovnega dneva čebel namenu predali učni čebelnjak.
Čebelnjak 2
Šolski čebelnjak za čebelarski krožek pomeni veliko pridobitev. Mladi čebelarji bodo lahko po novem spoznavali svet čebelarstva kar na šolskem vrtu in pridobivali svoj lastni med.

ŠO

narocite-nt

Deli