Naj maturantka in naj maturant prejela zasluženi nagradi

10:41

Šesta sezona akcije Naj maturantka in naj maturant je končana. Zmagovalca akcije – Katja Žerjav in Žiga Voga – sta se v petek popoldne v središču Celja za piko na i pomerila še za privlačni nagradi. Maturantka Gimnazije Celje – Center je za las premagala maturanta Srednje zdravstvene šole Celje in se domov odpeljala s skuterjem. Žiga Voga je osvojil pametni telefon iPhone.
Na Glavnem trgu v petek ni bilo vroče le zaradi visokih junijskih temperatur, temveč tudi zaradi zaključnega dvoboja zmagovalcev, ki je bil letošnja novost sicer tradicionalne akcije naše medijske hiše. Maturantka Katja Žerjav z Dobrne se je kljub obilo obveznostim, ki jih v teh tednih prinaša matura, na preizkušnjo dobro pripravila. Prihodnja študentka Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije v Celju je suvereno odgovorila na vsa tri vprašanja, medtem ko je njen nasprotnik Žiga Voga s Ponikve pri Šentjurju osvojil točko manj. Katja je bila nad nagrado navdušena, zaključni dvoboj pa se ji v primerjavi z napornimi meseci zbiranja in preštevanja kuponov ni zdel pretežak. »Pri njihovem zbiranju in pošiljanju sta mi v prvi vrsti pomagala starša, ki sta se obrnila na vse svoje znance, pomagali pa so nam tudi sorodniki. Kupone iz Novega tednika so nam prinašali na dom, mami pa je bila glavna organizatorka,« je povedala ambiciozna Dobrčanka, ki je prejela kar 1.102 glasova od približno tri tisoč glasov, kolikor smo jih prejeli v uredništvo. Žerjavovi so torej nalogo odlično opravili. Morda so jim pri tem pomagale tudi izkušnje. Družina Žerjav je namreč zavihala rokave že pred dvema letoma, ko je naj maturantka naše medijske hiše postala Katjina sestra Tjaša Žerjav.
Letošnjo pomlad je pridno izrezovala in pošiljala kupone tudi vsa Ponikva. Žiga, prihodnji študent fakultete za strojništvo, je zbral 870 glasov, za kar se mora predvsem, kot nam je zaupal, zahvaliti svojemu dedku. »Poklical je vse sorodnike in sosede ter jih prosil, če bi nam pomagali zbirati kupone,« je povedal maturant, ki bo dedka s svojim novim telefonom med študijskim bivanjem v Mariboru zagotovo večkrat poklical.

ŠPELA OŽIR
Foto: NATAŠA MÜLLER