Najboljše črte v regiji

12:08

Javni sklad za kulturne dejavnosti je organiziral 6. tematsko razstavo Velika črta in 27 najboljših slik na celjskem regijskem območju je na ogled v Mestni galeriji v Rogaški Slatini. Najboljše izmed njih bodo kasneje predstavljene na državni razstavi junija prihodnje leto v Velenju.

kvirina
Selektor letošnje regijske razstave Denis Senegačnik pred sliko Kvirine Martine Zupanc z naslovom Trenutno brez signala. (Foto: Fb)

Namen tematske razstave je prikazati kakovostne rezultate ljubiteljske likovne ustvarjalnosti, najprej na regijski ravni, nato na državni. Za regijsko raven je 27 slik izbral akademski slikar Denis Senegačnik, pravi soorganizatorka razstave Tatjana Vidmar iz velenjske območne izpostave javnega sklada za kulturne dejavnosti.

 Tema razstave je svojevrstna, to je velika črta. Temo v skladu določijo z namenom, saj želijo ljubiteljske ustvarjalce prisiliti k širjenju njihovega likovnega in miselnega obzorja ter jih spodbuditi k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnostih ustvarjalnega izražanja, dodaja Tatjana Vidmar.

V prihodnjem tednu si bo razstavo ogledal državni selektor akademski slikar Janez Zalaznik, ki bo izbral najboljše slike za državno tematsko razstavo, ki bo junija prihodnje leto v mestni galeriji v Velenju.

 BGO

narocite-nt

Deli