Napovedali stavko za 14. marec

14:26

Podjetniški sindikat Gorenja je za 14. marec napovedal stavko. Za ta korak se je odločil zaradi odpovedi podjetniške kolektivne pogodbe, ki jo je uprava odpovedala januarja. V Gorenju napoved stavke ocenjujejo kot povsem nerazumno in neodgovorno.

Sindikat je upravo ves čas pozival k preklicu odpovedi podjetniške kolektivne pogodbe, ker uprava pobude ni upoštevala, bodo delavci 14. marca stavkali. Predstavnik sindikata Žan Zeba:

Če uprava Gorenja ne bo preklicala odpovedi podjetniške kolektivne pogodbe, bodo zaposleni stavko po 14. marcu še stopnjevali. V Gorenju napoved stavke ocenjujejo kot povsem nerazumno in neodgovorno, saj se je poslovodstvo pripravljeno pogajati za sprejem prenovljene kolektivne pogodbe. Kot še dodajajo, odločitev seje nemir med zaposlene in poslovne partnerje, od nje pa bodo imeli korist zgolj konkurenti podjetja Poslovodstvo je sindikalno stran pozvalo k nadaljnjim pogajanjem in pripravilo tudi nov približevalni predlog, s katerim sprejema številne predloge sindikalne strani.

TS
Foto: GrupA

_L3U8793
Ker gre za interesno stavko, ta ne bo plačana. Zaposleni s tem nimajo težav, še pravi prvi sindikalist Žan Zeba in dodaja, da se zavedajo, da se borijo za svoje pravice.

narocite-nt