Narod si bo pisal sodbo sam

8:03

V letošnjem letu obeležujemo 100 let od smrti slovenskega literarnega velikana Ivana Cankarja. Spomin nanj bodo danes, na dan pred Cankarjevim rojstnim dnem, obeležili tudi v Celju. 

Ivan_CankarPobudo za organizacijo Cankarjevih dni v Celju je dal predsednik Društva slovenskih pisateljev Ivo Svetina, ki se je obrnil na podjetje Fit media oziroma Jožeta Volfanda, kot glavnega pobudnika in organizatorja Veronikine nagrade, da zbere okoli sebe ljudi, ki bodo pripravljeni sodelovati. Nastal je zelo obsežen program, ki bo v dveh mesecih ponudil 25 prireditev, glavnina bo danes. Glavni dogodek bo literarno-glasbeni recital Narod si bo pisal sodbo sam, ki se bo na Krekovem trgu v Celju začel ob 10. uri, ponovili ga bodo ob 17. uri na zvezdi v središču mesta. Pesniki in pesnice bo obiskali celjske šole, pravi Jože Volfand.

V središču mesta bo mogoče videti škatlo z virtualno resničnostjo, ki so jo pripravili dijaki srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije. O projektu profesor na omenjeni srednji šoli Alen Pavšar.

V Celju bo tako središče dogajanja v čast Cankarjevega rojstnega dne, zaključek jubilejnega leta bo na Vrhniki.

BGO

narocite-nt

Deli