Neurje povzročilo razdejanje na območju Rimskih Toplic in Zidanega Mosta

7:13

Včeraj popoldne in zvečer se je nad Slovenijo razbesnelo neurje, ki je povzročilo veliko nevšečnosti. Meteorne vode so zalivale objekte, močan veter je odkrival strehe, številne ceste so zaprte zaradi plazu, plaz je prekinil tudi promet na železniški povezavi med Zidanim Mostom in Hrastnikom, kjer pa je železniška povezava to jutro znova vzpostavljena.

Še vedno sta neprevozni cesti Rimske Toplice – Hrastnik in Hrastnik-Zidani Most. Delavci Voca so na terenu in odpravljajo posledice včerajšnjega razdejanja. Cesti naj bi bila popoldne že prevozni, a z določenimi omejitvami.

banner-teal

Na Celjskem je bilo najhuje na območju Zidanega Mosta in Rimskih Toplic. Poveljnik PGD Rimske Toplice Damjan Cvetkovič:

 

Ogromno dela so zvečer in ponoči imeli tudi prostovoljni gasilci iz Zidanega Mosta. Predvsem zaradi plazu, ki je ogrožal tudi stanovanjsko hišo in ohromil železniški promet na relaciji Zidani Most – Hrastnik. Med tema krajema je zaradi dveh plazov obtičalo kar 27 vozil. Poškodovanih je tudi nekaj cest. Gasilci bodo danes nadaljevali odpravljanje posledic. Poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Zidani Most Igor Tovornik:

 

Ogromno dela s črpanjem vode, odstranjevanjem podrtih dreves in prekrivanjem streh so imeli tudi gasilci v Spodnji savinjski in Šaleški dolini.

Vodja poklicnega jedra PGD Velenje Boris Brinovšek:

 

 

Foto: MITJA KNEZ, PGD Rimske Toplice

 

Deli