Nočejo dveh štiripasovnic na svoji zemlji

14:22

Predstavniki združenih civilnih iniciativ Braslovče, Polzela, Podvin, Podgora in Šmartno ob Paki so dopoldne pripravili nov protestni shod, s katerim so želeli odgovorne vnovič opozoriti na nepravilnosti, ki so jih uradne službe naredile pri dosedanjem umeščanju hitre ceste od Velenja proti obstoječi avtocesti A1.

Pri kapelici v Parižljah se je na tako imenovanem velikem shodu za ohranitev Savinjske doline zbralo veliko občanov prizadetih občin. Ti so državne uradnike v Ljubljani, ki odločajo o umestitvi trase in posledično prihodnosti doline in njihovih življenjih znova opozorili na, kot pravijo, številne nesmisle in napake pri dosedanjem umeščanju trase med Velenjem in obstoječo avtocesto. Kot je v imenu predstavnikov združenih civilnih iniciativ povedala Pika Pilko prebivalci spodnje Savinjske doline ne bodo pristali na to, da bo država na njihovi zemlji zgradila dve štiripasovnici.

Protestnike je tudi tokrat podprla nevladna organizacija TRS, ki je zoper odgovorne že podala tudi kazenske ovadbe. Pika Pilko:

Današnji shod je bil po besedah Pilkove šele začetek njihovih jesenskih aktivnosti

LEA KOMERIČKI

Deli