Nočejo dveh štiripasovnic na svoji zemlji

14:22

Predstavniki združenih civilnih iniciativ Braslovče, Polzela, Podvin, Podgora in Šmartno ob Paki so dopoldne pripravili nov protestni shod, s katerim so želeli odgovorne vnovič opozoriti na nepravilnosti, ki so jih uradne službe naredile pri dosedanjem umeščanju hitre ceste od Velenja proti obstoječi avtocesti A1.

Pri kapelici v Parižljah se je na tako imenovanem velikem shodu za ohranitev Savinjske doline zbralo veliko občanov prizadetih občin. Ti so državne uradnike v Ljubljani, ki odločajo o umestitvi trase in posledično prihodnosti doline in njihovih življenjih znova opozorili na, kot pravijo, številne nesmisle in napake pri dosedanjem umeščanju trase med Velenjem in obstoječo avtocesto. Kot je v imenu predstavnikov združenih civilnih iniciativ povedala Pika Pilko prebivalci spodnje Savinjske doline ne bodo pristali na to, da bo država na njihovi zemlji zgradila dve štiripasovnici.

banner-teal

Protestnike je tudi tokrat podprla nevladna organizacija TRS, ki je zoper odgovorne že podala tudi kazenske ovadbe. Pika Pilko:

Današnji shod je bil po besedah Pilkove šele začetek njihovih jesenskih aktivnosti

LEA KOMERIČKI

Deli