Nocoj vrhunec Piva in cvetja v Laškem

Zvečer tudi Laška pihalna godba z mažoretami ter vizuelna vodna simfonija z ognjemetom

11:32

V Laškem bo zvečer vrhunec festivala Pivo in cvetje, ko je kot običajno pričakovati največ obiskovalcev. V bogatem glasbenem programu kakovostnih domačih in tujih zasedb, ki je sicer značilnost festivala vse dni, bo še nekaj spremljajočih prireditev.

V glasbenem delu festivala, ki je na štirih odrih v središču mesta, bodo med drugim nastopili Samantha Fox, Airbourne, Big Foot Mama, Marko Hatlak in Funtango z Iztokom Mlakarjem, v pouličnem vrvežu po mestu pa Laška pihalna godba in mažorete.

Laška pihalna godba in mažorete na Pivu in cvetju nastopajo vse dni festivala.
Laška pihalna godba in mažorete na Pivu in cvetju nastopajo vse dni festivala.

Na Valvasorjevem trgu bo v okviru etnografskega projekta “Iz vasi v mesto Laško 1927 – prikaz življenja v času pred devetdesetimi leti, ko je Laško dobilo mestne pravice, prav tako prireditev s prikazom Ohceti po stari šegi.

Glasbeni vrhunec festival bo ob 22h doživel tudi svojo tradicionalni vizualni vrhunec, vodno ognjeno multimedijsko predstavo z ognjemetom z Gradu Tabor.

Festival je zanimiv tudi za naše vodilne državne politike: četrtkovega odprtja Piva in cvetja se je udeležil predsednik vlade Miro Cerar, včeraj je Laško obiskal predsednik države Borut Pahor.

Novost: Mavrična dežela

Ena od novosti letošnjega festival Piva in Cvetje je Mavrična dežela v zdraviliškem parku, ki je namenjena otrokom. V njej so organizirane različne igre in športne aktivnosti, sodelovati je mogoče v kreativnih delavnicah, art tržnici itn.

Mavrična dežela v zdraviliškem parku, namenjena otrokom, je novost letošnjega Piva in cvetja.
Mavrična dežela v zdraviliškem parku, namenjena otrokom, je novost letošnjega Piva in cvetja.

RG

Foto: GrupA

 

 

 

 

 

Deli