Noro jutro na avtocesti: kar štiri prometne nesreče

10:22

Na avtocesti na Celjskem so se to jutro zgodile kar štiri prometne nesreče. 

Danes zjutraj, okoli 4. ure, se je na avtocesti med Arjo vasjo in Šempetrom (v smeri proti Ljubljani) zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Po prvih podatkih je voznik osebnega vozila na desnem voznem pasu trčil avtomobil z lahkim priklopnikom, ki je vozil pred njim. Vozilo povzročitelja je obstalo na prehitevalnem pasu, vanj je trčil še voznik tretjega vozila. V trčenju sta se lažje poškodovali dve osebi, ki so ju z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. V trčenju so z lahkega priklopnika padle vreče naribanih jabolk, kar je še podaljšalo čas odstranjevanja posledic nesreče.

21.9.2015 poslana na NOVI TEDNIK
                                                                             Foto: SHERPA

Okoli sedmih se je nato med izvozoma Celje-Center in Lopata zgodila druga nesreča. Voznik tovornega vozila je trčil v tovorno vozilo, ki je zaradi prejšnje nesreče stalo v koloni.
Eden od voznikov se je v trčenju lažje poškodoval.

Okoli 8. ure je na avtocesti, v bližini izvoza Celje-vzhod, počilo še tretjič. Trčili sta avtobus in kombinirano vozilo. Voznik avtobusa je vozil po odstavnem pasu, ker je nameraval zapustiti avtocesto na izvozu. V tistem trenutku je z voznega pasu med dvema ustavljenima tovornima voziloma na odstavni pas zapeljal voznik kombiniranega vozila, ki je prav tako nameraval zapustiti avtocesto in je zaprl pot vozniku avtobusa. V trčenju se je poškodovala ena potnica.

policija

Ob 9. 20 uri pa se je nesreča zgodila še med Šentrupertom in Vranskim, prav tako na avtocesti. Zaradi prekratke varnostne razdalje je prišlo do naletnega trčenja treh vozil. Nihče od udeleženih ni poškodovan. Vozila so umaknili na odstavni pas, tako da promet poteka po voznem in prehitevalnem pasu.

Promet na avtocesti je še vedno zgoščen, zato policija voznike opozarja na strpno
in previdno vožnjo.

narocite-nt

Deli