Nov protest Spodnjesavinjčanov

7:59

Predstavniki združenih civilnih iniciativ Braslovče, Polzela, Podvin, Podgora in Šmartno ob Paki danes ob 10. uri pri kapelici v Parižljah pripravljajo velik protestni shod, na katerem bodo odgovorne znova opozorili na nepravilnosti, ki so jih uradne službe naredile pri dosedanjem poteku umeščanja hitre ceste od Velenja proti obstoječi avtocesti A1.

V iniciativah vseskozi poudarjajo, da ne nasprotujejo gradnji hitre ceste in kot pravijo, Slovenija s tem projektom že krepko zamuja. A ob tem, kot še poudarjajo, ne bodo dopustili, da bi zaradi interesa ožje, a politično močne interesne skupine za borih 13,6 kilometra ceste trajno uničili strateško kmetijsko območje, vodne vire, 43 domov ter kulturno in naravno krajino Spodnje Savinjske doline. Predstavnica iniciativ Pika Pilko pojasnjuje, kaj je namen današnjega shoda.

banner-teal

Ob tem v združenju iniciativ poudarjajo, da ne nasprotujejo gradnji tretje razvojne osi, se pa zavzemajo za umestitev ceste tam, kjer je bolj potrebna, kjer bo vpliv na okolje in ljudi manjši in kjer bi gradnja porabila manj davkoplačevalskega denarja. In kot pravi Pilkova, želijo vso Slovenijo opozoriti, da izvedba takšnih, po njihovem mnenju močno zgrešenih projektov, ni zgolj problem lokalnega prebivalstva.

Pika Pilko:

Današnji shod je zgolj napoved številnih nadaljnjih aktivnosti, ki jih pripravljajo omenjene civilne iniciative.

LK, foto: SHERPA

protest-smartno-148
Takole so se protestniki poleti zbrali v Šmartnem ob Paki.
Deli