Nova častna meščanka Celja Lila Prap

Znani nominiranci za letošnje celjske grbe

9:37

Znani so nominiranci za letošnje celjske grbe, najvišja priznanja Mestne občine Celje. Komisija za volitve, imenovanja in nagrade je obravnavala 19 predlogov, ki so prispeli na razpis, mestnemu svetu v potrditev pa jih bo predlagala 12.

Potem ko naziv častnega meščana lani ni bil podeljen, je letos komisija zanj predlagala Liljano Praprotnik Zupančič – Lilo Prap, tudi letošnjo dobitnico priznanja celjske zvezde ob kulturnem prazniku za dosežke na področju literature, oblikovanja in ilustratorstva.

Lilijana Praprotnik . Lili Prap prejema priznanje Celjske zvezde za življenjsko delo na področju kulture od predsednika komisije Slavka Pezdirja in župana MOC Bojana Šrota na nedavni slovesnosti ob kulturnem prazniku.
Lilijana Praprotnik – Lili Prap prejema priznanje celjske zvezde za življenjsko delo na področju kulture od predsednika komisije Slavka Pezdirja in župana MOC Bojana Šrota na nedavni slovesnosti ob kulturnem prazniku.

Za zlati celjski grb je nominiran javni zavod Celjske lekarne za uspehe na strokovnem in poslovnem področju, za srebrna celjska grba pa Narcis Kantardžić za odlično kulturno umetniško ustvarjalno delo na likovnem področju in promotorstvo celjske kulturne ustvarjanosti ter Brane Piano za delovanje na področju novinarstva, publicistike, literarnega ustvarjanja, alternativne kulture in dobrodelne dejavnosti v lokalnem okolju.

Prav tako sta dva kandidata za prejemnika bronastega grba, Simon Dvoršak za 25-letno delovanje v kulturi, glasbeno mentorstvo in umetniško vodstvo v številnih projektih ter Goran Bojčevski za vrhunski ustvarjalski in izvajalski glasbeni opus.

Za kristalne grbe, za izjemne študijske uspehe, so nominirani Eva Vidak, Iza Herman, Sara Železnik, Tjaša Jager, Pia Robida in Luka Šrot, kar je največ kandidatov doslej.

Celjski grbi bodo podeljeni na slovesnosti ob prazniku Mestne občine Celje, 11. aprila.

RG

Foto: SHERPA

narocite-nt

Deli