Nove informacije kažejo, da naj bi pogrešani odtaval na območje Maribora

7:19

Policisti in kriminalisti bodo danes nadaljevali z obsežno iskalno akcijo pogrešanega 74-letnega Alberta Iviča. Ta je neznano kam odšel že v sredo zvečer z območja Zbelovega.

Policija je o moškem dobila obvestilo včeraj zjutraj, ko je poklicala občanka Podpeči ob Dravinji. Ta je v bližini svoje stanovanjske hiše že v sredo zvečer opazila moškega, ki je parkiral osebno vozilo znamke Škoda Fabia, nato pa popolnoma zmedeno odšel peš v smeri Zbelovega. Naslednje jutro, torej včeraj, je ženska ob avtomobilu našla dokumente na ime Alberto Ivić in korekcijska očala ter poklicala policijo.

alberto-ivic-nova

To je edino obvestilo, da obstaja sum, da je moški odtaval, policija namreč do včeraj, dokler ni govorila še z njegovo ženo, ni dobila uradnega obvestila oziroma prijave o pogrešanju. Gre za 74-letnika, ki je sicer državljan Avstrije in Hrvaške. V Slovenijo je prišel v sredo, domačim naj bi dejal, da gre k sorodnikom. Vendar do njih ni prišel. Od doma v Avstriji pa naj bi se odpravil že pred tremi tedni! Ves ta čas torej uradne prijave, da ga nekdo pogreša, policija ni dobila.

Včeraj naj bi policija celo prejela informacijo o domnevnem območju, kjer naj bi se Ivič nahajal, vendar pravega stika z njim ni mogla navezati. Informacije kažejo, da naj bi moški bil skoraj že na območju Maribora. Obstaja pa tudi sum, da je za zmedenost morda krivo slabo zdravstveno stanje.

Z obširno akcijo iskanja, v katerega bo danes najverjetneje vključen tudi policijski helikopter, bo policija nadaljevala danes. Ivić je oblečen v majico s kratkimi rokavi rdeče barve, v kratke hlače, obut pa je v natikače. Policija zbira vse podatke morebitnih očividcev na telefonski številki Policijske postaje Slovenske Konjice ali na 113 oziroma na anonimni številki policije 080 12 00.

Deli