Novi prostori in nove zaposlitve

17:10

Podjetje Odelo Slovenija, ki ima sedež v Preboldu, od leta 2011 pa je v lasti turške skupine Bayarktarlar Holding nadaljuje s širjenjem proizvodnje v Sloveniji. Lastniki in vodstvo podjetja so danes v družbi premierja Mira Cerarja in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška v Črešnjevcih najprej slovesno odprli več kot 5000 kvadratnih metrov prenovljenih proizvodnih in logističnih prostorov in nato na sedežu podjetja v Preboldu položili še temeljni kamen za izgradnjo novih proizvodnih prostorov. 
Podjetje Odelo Slovenija zgodbo o uspehu gradi na pogoriščih nekdanjih slovenskih tekstilnih velikanov. Leta 2004 so kupili prostore nekdanje preboldske tekstilne tovarne. Danes v tovarni v Preboldu zaposlujejo več kot 900 ljudi. Na tej lokaciji sta premier Miro Cerar in gospodarski minister Zdravko Počivalške v družbi lastnikov in vodstva družbe slavnostno odkrila temeljni kamen za gradnjo nove že šeste proizvodnje hale, ki se bo razprostirala na 10 tisoč kvadratnih metrih površin. Direktor odela Slovenija Davorin Dobočnik je dejal, da bodo z več kot 23 milijonov evrov vredno investicijo v izgradnjo novih prostorov, nove stroje, orodja in opremo pridobili prostor za nove projekte, ki jih čakajo v prihodnjih letih. Napovedal je 200 novih zaposlitev.
Že dopoldan so najvišji predstavniki družbe in slovenske vlade na novi lokaciji podjetja v Črešnjevcih slavnostno odprlo prenovljene proizvodne in logistične prostore. Te je podjetje odelo Slovenija novembra lani kupilo od propadle Mure in jih popolnoma prenovilo. Celotna investicija je znašala več kot 1,2 milijona evrov.
Sicer pa gre za podjetje, ki je izjemno izvozno naravnano, njihov glavni trg pa je po besedah Dobočnika Nemčija.

Turški lastniki so od leta 2011 v podjetje skupno vložili že več kot 80 milijonov evrov. Trenutne nestabilne politične razmere v Turčiji pa na poslovanje podjetja pri nas ne vplivajo.

Lani je Odelo Slovenija ustvarilo 130 milijonov evrov prometa.

V Nemčiji in Sloveniji ima skupina odelo skupno štiri podjetja in več kot 1300 zaposlenih.

LK, foto: GrupA

odelo-temeljni-kamen

Deli