Novoletni koncert pihalcev Premogovnika Velenje

5:00

Ljubitelje godb bo pot morda danes zanesla v Velenje, saj bo Pihalni orkester tamkajšnjega premogovnika v veliki dvorani glasbene šole ob 19.30 odigral Novoletni koncert. Orkester premogovnika nastopa v 13. abonmajski sezoni, ko obeležuje tudi 100 letnico delovanja.

Poslušalci bodo lahko prisluhnili mojstrovinam klasične glasbe, nekaj božičnim pesmim, manjkal ne bo tudi venček slovenskih narodnih, ki jih je priredil Jože Privšek. Kot solist bo nastopil Luka Zapušek na evfoniju, glasbilu, ki ga sicer poznamo pod imenom baritonski krilni rog. Dirigent Anton Verzelak napoveduje še nekaj zanimivih gostov. “Z nami bodo zapeli Kvatropirci, predstavil pa se bo tudi gostujoči dirigent Nikolaj Žličar, eden najboljših slovenskih dirigentov.”

Pihalni orkester Premogovnika Velenje uvod v praznovanje 100 letnice načrtuje sredi aprila prihodnje leto. Takrat se bodo člani na koncertu predstavili s skladbami, ki so program sooblikovale nekoč, in s skladbami, ki jih igrajo danes. V sklopu stoletnice bo med drugim izšla publikacija o delovanju orkestra, septembra pa bo sledil še slavnostni koncert na Titovem trgu, ki bo počastil tudi 60 letnico nastanka Mesta Velenje.

TS
Foto: POPV

pihalni

narocite-nt