O vetrnih elektrarnah na Konjiški gori

11:12
Občinski svet Slovenske Konjice se je na včerajšnji seji seznanil o poteku postopka sprememb občinskega prostorskega načrta, kar je potrebno zaradi načrtovane gradnje vetrnih elektrarn. Po načrtih naj bi bila na Konjiški gori tri vetrna polja, na vsakem od njih pa več vetrnih elektrarn.
Kot je povedal župan Darko Ratajc, je bila ta tema na dnevnem redu včeraj zato, ker je po volitvah nova sestava občinskega sveta. Ratajc je poudaril, da je bilo treba seznaniti svetnike z državno odločbo, ki odreja, da je treba opraviti celovito presojo vplivov vetrnih elektrarn na okolje. Pred sejo se je proti gradnji teh elektrarn opredelil le občinski odbor za infrastrukturo, ostali odbori se še niso hoteli ter želijo počakati. Svetniki so bili med včerajšnjo razpravo o vetrnih elektrarnah na Konjiški gori različnih mnenj.

O tem, ali je potrebna celovita presoja vplivov vetrnih elektrarn na okolje so izrazili mnenje različni državni organi. Ministrstvo za zdravje je posredovalo mnenje Nacionalnega laboratorija za zdravje, da bodo elektrarne imele pomemben vpliv na zdravje ljudi. Ministrstvo za kulturo se boji za kulturno dediščino in veduto, za celovito presojo vplivov pa se je zavzela tudi celjska enota zavoda za varstvo narave.

BJ

Foto: Pixabay

veter elektrarna
Fotografija je simbolična

banner-ntrc-martinovanje

Deli