Ob novi cisterni praznik vseh krajanov

10:08

Prostovoljno gasilsko društvo Sv. Štefan je obeležilo osemdeset let delovanja.
»Nove pridobitve so se poleg gasilcev veselili prav vsi krajani. Staro orodno vozilo namreč že dolgo ni bilo kos našim hribovskim cestam,« je bila zadovoljna predsednica društva Marjanca Žaberl. Častitljivo obletnico so tako obeležili s slovesnim sprejemom avtomobila, vrednega več kot dvesto tisoč evrov.
Približno polovico od tega je prispevala Občina Šmarje pri Jelšah, ostalo so gasilci zbrali s pomočjo zveze, donatorjev, z večletnim načrtnim varčevanjem in zbiranjem sredstev. »Gasilci nismo odgovorni samo za požare in pomoč v času ujm ter naravnih nesreč. V kraju, kot je Sv. Štefan, skrbimo tudi za povezovanje ljudi, družabnost, vzdrževanje prostorov in pomoč posameznikom v različnih težkih situacijah. Lahko rečem, da gre za eno bolj številnih in najbolj aktivnih organizacij v kraju,« je povedala Žaberlova. Gasilci so nanjo še posebej ponosni, saj ženske predsednice prostovoljnih gasilcev niso ravno pogoste. Marjanca Žaberl je celo ena najmlajših v zgodovini. »Na čelu društva sem nekaj mesecev in sem sprejela polovičen mandat. Ker sem precej brez izkušenj, sem še posebej hvaležna za pomoč ostalih članov. V slogi in sodelovanju je moč, ki nas vodi naprej.«
PGD Sv. Štefan sicer združuje 190 članov, in sicer vse od najmlajših do veteranov. Poleg številnih visokih gostov so se slovesnosti udeležili člani iz štirinajstih drugih prostovoljnih gasilskih društev.

StO
Foto: arhiv društva
gasilci sv. štefan

Deli