Oba najboljša imata rada žogo

12:18

Športna zveza Rogaška Slatina je minuli četrtek že 21. zapovrstjo razglasila najboljše športnike v občini. Športnica leta 2015 je postala članica slovenske reprezentance v sedeči odbojki Jasmina Zbil, z nazivom športnik leta pa se lahko pohvali Tadej Ferme iz Košarkarskega kluba Rogaška.

Naslova naj športnica se je razveselila Jasmina Zbil, ki je lani z reprezentanco Slovenije v odbojki sede osvojila bronasto medaljo na evropskem prvenstvu. Na prvenstvu, ki je bilo v Podčetrtku, je bila Jasmina stalna članica prve postave in je pomembno prispevala k uspehu slovenskega športa ljudi s posebnimi potrebami.

Najboljši športnik v občini je Tadej Ferme, ki je že drugo sezono član Košarkarskega kluba Rogaška, s katerim je v lanski sezoni dosegel svoj in klubski največji uspeh – igranje v finalu državnega prvenstva. Z odlično igro nadaljuje tudi v tej sezoni, v kateri s svojo mirnostjo in z doseženimi točkami odločilno prispeva k prvemu mestu na lestvici Lige Telemach.

Na prireditvi v kulturnem centru je Športna zveza Rogaška Slatina razglasila tudi najboljšo ekipo minulega leta. Pričakovano je to postala članska ekipa slatinskih košarkarjev. Na podelitvi se je veselil tudi Nogometni klub Rogaška Slatina, ki je postal naj športno društvo v občini. Priznanja so prejeli še zaslužni športni delavci in številni mladi nadarjeni športniki.

TINA STRMČNIKNajboljša športnika za leto 2015 v občini Rogaška Slatina Tadej Ferme in Jasmina Zbil.Ekipa leta - Košarkarski klub Rogaška. Dobitniki priznanj za uspehe v šolskem športu.