Občine ob savinjski železniški progi opozarjajo na zamude vlakov

14:18

Občine Šmartno ob Paki, Polzela, Žalec, Šoštanj in Velenje so na Slovenske železnice naslovile pismo, v katerem opozarjajo na pogosto zamujanje vlakov na železniški progi Celje–Velenje. Težave se pojavljajo že več mesecev, še posebno moteče so postale z začetkom šolskega leta. Občine na odgovor Slovenskih železnic še čakajo.

Potniški vlaki naj bi na železniški progi Celje–Velenje pogosto zamujali. Prav tako večkrat namesto njih pripelje kar avtobus. Ker potniki vanj vstopajo na železniških postajah, avtobus pa nato pot nadaljuje po cesti, se vožnja za uporabnike, ki so v prvi vrsti dijaki, študenti in delavci, precej podaljša. Župan Šmartnega ob Paki Janko Kopušar:

Na progi Celje–Velenje vozi več kot deset parov vlakov, v povprečju starih 40 let. Pomočnik direktorja Družbe za potniški promet Slovenskih železnic Miloš Rovšnik pojasnjuje, da do konstantnih zamud vlakov ne prihaja, res pa je, da kakšen izmed njih občasno tudi zamuja. Miloš Rovšnik:

Avtobus namesto vlaka letošnjo jesen iz Celja proti Velenju vozi vsak dan ob 15.20. Predpisi določajo, da mora v teh primerih potnikom omogočiti vstop na vseh železniških postajah, še dodaja Rovšnik. Miloš Rovšnik:

Vsaj deloma naj bi zamujanje vlakov omilil tudi nov vozni red, ki bo začel veljati decembra.

Šoštanj_železniška postajaŠO, foto: GrupA

banner-ntrc-martinovanje

Deli