Občinski svet soglasno za obstoječo traso obvoznice

12:34

Dolgoletni zapleti, ki so povezani z načrtovano gradnjo obvoznice v Lučah, se nadaljujejo. Včeraj je občinski svet odločal o dveh morebitnih novih trasah obvoznice, kar se je zgodilo po sestanku na republiški direkciji za infrastrukturo. Ta je bil na pobudo društva »Luč«.

Slednje namreč nasprotuje trasi, za katero je že bil sprejet državni prostorski načrt, z njo pa so se strinjale tudi vse dosedanje sestave občinskih svetov. S traso, za katero je sprejet državni prostorski načrt, se je včeraj soglasno strinjal tudi aktualni občinski svet. Gre za traso ob delu Savinje, ki pomeni obenem protipoplavno zaščito Luč.

banner-teal

Pred petimi leti je bil v Lučah glede obvoznice tudi referendum, na katerem je glasovalo 92 odstotkov občanov za njeno čimprejšnjo gradnjo po že načrtovani trasi. V pripravo različne dokumentacije za gradnjo luške obvoznice je bilo doslej vloženih že več kot tristo tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. Morebitna nova trasa obvoznice bi njeno gradnjo odmaknila predvidoma za še eno desetletje ter stroške še povišala.

Pa še zanimivost: pred stotimi leti so tedanji občinski odborniki v Lučah nasprotovali gradnji prve ceste z Ljubnega do Luč. Ta naj bi približala kvarni vpliv na mladino.

BJ

Foto: arhiv občine

luce obvoznica trasa 2
Trasa obvoznice Luč , za katero je že sprejet državni prostorski načrt. Zanjo so se zavzele vse dosedanje sestave občinskih svetov, tudi nova in to na včerajšnji seji. Obvoznica na tej trasi, bi obenem služila kot protipoplavna zaščita občinskega središča.
Deli