Od danes poostren nadzor prometa

13:20

Po vsej Sloveniji se danes začenja poostrena akcija nadzora v prometu, kjer bodo policisti do 24. decembra preverjali psihofizično stanje voznikov s poudarkom na odkrivanju tistih, ki vozijo pod vplivom mamil in alkohola.

Ta problematika se je povečala predvsem v zadnjem obdobju, saj je v zadnjih letih na cestah znova večje število vinjenih voznikov, ki povzročajo najhujše prometne nesreče, strmo pa raste število kršiteljev prometnih predpisov, ki vozijo pod vplivom drog. Med temi je največ voznikov avtomobilov, njihovi najpogostejši kršitvi pa sta neprilagojena hitrost in nepravilna stran oziroma smer vožnje. Lani se je namreč izjemno povečalo tudi število odklonitev strokovnih pregledov, kar je posledica širše uporabe hitrih testov za droge.

_L3U4660
Foto: GrupA

Delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč je lani na Celjskem znašal 11,9 odstotka, kar tretjina povzročiteljev smrtnih nesreč pa je vozila vinjena. Policisti bodo te dni tako preverjali tudi, v katerih gostinskih lokalih so vozniki, ki jih bodo v akciji ustavili, uživali alkoholne pijače.

SŠol

narocite-nt

Deli