Od danes srečanje predstavnikov FIS

8:00

V Zgornji Savinjski dolini se danes začenja srečanje najvišjih predstavnikov Mednarodne smučarske zveze FIS, ki delujejo na področju smučarskih skokov in nordijske kombinacije. Srečanja se bodo udeležili delegati iz dvajsetih držav Evrope, Amerike in Azije. Med njimi bo direktor tekem svetovnega pokala Walter Hofer, ki bo predstavil svojega naslednika, Sandra Pertileja iz Italije.

Srečanje, ki je vsako leto, bo tokrat na Ljubnem ter v Logarski dolini. Na srečanju bodo izbrani tehnični delegati, njihovi asistenti ter sodniki za zimske olimpijske igre v Pekingu, svetovni prvenstvi v Planici in Oberstdorfu ter za svetovni pokal. Med temami bo tudi sprememba tekmovalnih pravil.

 Zgornjesavinjčani bodo delegatom med drugim predstavili skakalni center na Ljubnem ter svoje turistične znamenitosti. Zadnji dan mednarodnega srečanja bo v soboto. Do njega je prišlo, ker se je Ljubno uveljavilo kot organizator tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Lani je bilo letno srečanje v Benetkah.

BJ

Foto: arhiv RC

ljubno skakalnica
Pogled na zimsko Ljubno
Deli