Oder smeha v Škofji vasi

10:12

Kulturno društvo bratov Dobrotinšek iz Škofje vasi že vrsto let združuje ljubiteljske gledališke igralce, ki se vsako leto potrudijo in pripravijo novo predstavo, običajno komedijo. Z njo spravljajo v smeh tako domače občinstvo kot tisto v manjših dvoranah po Sloveniji. Letos delujeta v društvu tudi likovna in lutkovna sekcija, ki pripravljata vrsto aktivnosti, medtem ko so si gledališčniki zastavili nov projekt – uvedbo abonmaja.
Prva abonmajska predstava bo 26. novembra ob 18. uri, ko bodo gostovali člani KD Černeče pri Dravogradu in uprizorili komedijo Ojoj, tašča je spet živa. 21. januarja se bo v uprizoritvi Na kmetiji predstavilo KD Selnica ob Dravi, mesec kasneje pa KD Prevorje v predstavi Guzej po naše. Domača dramska skupina bo 18. marca uprizorila igro Mali oglasi. Za ogled štirih predstav morajo odrasli odšteti 25 evrov, upokojenci in šoloobvezni otroci pa 20 evrov. Abonma je mogoče kupiti do 11. novembra.
Kot pravi Vinko Sentočnik, dolgoletni režiser in igralec, v društvu računajo, da bodo zapolnili večino mest v dvorani s 140 sedeži, za katero sami skrbijo v zameno za uporabo, kar predstavlja precejšnje stroške. Tudi zato, da bi še nekaj malega zaslužili, so že nekaj časa razmišljali o uvedbi abonmaja, v okviru katerega bi nastopil domači ansambel, gostje pa bi nastopili na osnovi izmenjave.

TC, foto: arhiv društva

Več v tiskani izdaji NT

sentocnik vinkoVinko Sentočnik

narocite-nt