Odlični matematiki in »Španci« z GCC

9:28

Z Gimnazije Celje – Center letošnje leto prihaja državna prvakinja v znanju matematike v skupini B, četrtošolka Sabina Borsić.
Na aprilskem državnem tekmovanju iz matematike, ki je bilo organizirano v Šolskem centru Celje, je Sabina Borsić, dijakinja 4.h-razreda programa predšolska vzgoja, dosegla najvišje število točk v skupini B (srednje tehniške in strokovne šole) in osvojila 1. mesto in zlato priznanje. Zlato je v tej skupini dosegla tudi Martina Marovšek, 4.a-razred, v skupini A (srednje splošno izobraževanje) pa je srebrno priznanje osvojil gimnazijec Domen Gradišek iz 1.c-razreda.Zlatonagrajeni mladi matematičarki – od leve proti desni: Sabina Borsić,  mentorica Tatjana Ravničan Ganzitti, prof., in Martina MarovšekZlatonagrajeni mladi matematičarki – od leve proti desni: Sabina Borsić, mentorica Tatjana Ravničan Ganzitti, prof., in Martina Marovšek

Odlično so se dijaki GCC odrezali tudi na državnem tekmovanju iz španskega jezika – tretješolka Dijana Stojančić je osvojila srebrno priznanje, Blažka Koštomaj, 3.č, in Neža Kočnik, 4.č, pa bronasti priznanji.

banner-teal

GD, foto: arhiv GCC

Deli