Odprt račun za pomoč stanovalcem, ki so ostali brez doma

12:46

Pri Škofijski Karitas Celje je odprt poseben transakcijski račun (objavljen je na koncu članka) za pomoč stanovalcem, ki so minuli petek v požaru na Teharjah izgubili svoj dom. Gre za petčlansko družino in moškega, ki je v enem izmed stanovanj živel sam. Stanovalcem so sicer začasno z bivališčem pomagali svojci in Župnija Teharje.

V požaru je bila uničena celotna stavba, v kateri so bila sicer štiri stanovanja, a najemniki so živeli v dveh. Družina je trenutno pri svojcih, moškemu pa je župnija ponudila začasno bivanje v prostorih župnišča. Lastnik stavbe, ki je zdaj v celoti uničena, je namreč Župnija Teharje.

pozar teharje 2 pgd teharje
Foto: FB PGD Teharje

Požar je povzročil za okoli 50 tisoč evrov škode, točen vzrok požara še ni znan oziroma potrjen, so pa nam na Policijski upravi Celje dejali, da so kriminalisti zaenkrat izključili možnost tuje krivde. Kot pravijo v Župniji Teharje zaenkrat še ne vedo, kaj se bo zgodilo s stavbo. Najprej je treba pogorišče očistiti, stavba je namreč popolnoma uničena. Več bo znano v začetku prihodnjega leta, ko se bodo v župniji odločili, ali bo stavbo sploh smiselno obnavljati.

Pri Škofijski Karitas Celje, Muzejski trg 8 Celje, je odprt poseben transakcijski račun za pomoč stanovalcem, ki so v požaru na Teharjah izgubili svoj dom. Z nakazilom jim lahko pomagate na račun:

TR: SI 56 0510 0801 5567 619

SKLIC: SI 00, 29224

Namen: Požar Teharje, s pripisom za družino Rezar ali za Konrada Topolovca

Koda namena: CHAR

banner-ntrc-martinovanje

Deli