Ogorčeni zaradi smradu

Krajanom Breznega ponoči prekipelo, poklicali policijo in Občino Laško

10:00

Krajani Breznega v občini Laško so ogorčeni zaradi smradu, ki se širi z odlagališča odpadkov v Uničnem. Kot pravijo, je v zadnjem obdobju stanje še posebej pereče, saj ne morejo več odpirati oken, zelenjava na vrtu in koruza na polju ne uspevata več, kmetje se pritožujejo, da smrad privablja krokarje in podobno.

Protestni zbor krajanov v Breznem
Protestni zbor krajanov v Breznem

Včeraj je ogorčenje zaradi stanja sodu izbilo dno, zato so poklicali policijo ter z razmerami seznanili Občino Laško, danes pa javnost in medije opozorili na težave. Predsednica Krajevne skupnosti Sedraž Jožica Miša Alešovec, ki je zastopala ogorčene krajane:

banner-teal

Kot je še povedala Jožica Miša Alešovec, se te težave pojavljajo že več let, zaradi stanja pa so že sklicevali zbore krajanov, pisali protestne dopise na Arso in izvajali druge aktivnosti, da bi opozorili na svoje težave, a stanje se ne izboljšuje.

Podžupan Občine Laško in poveljnik civilne zaščite Jože Senica je potrdil, da je sinoči okrog 22.30 ure prejel klic iz centra za obveščanje zaradi stanja v Breznem. Gre za problematiko, s katero so v Občini Laško dobro seznanjeni, saj traja že več let.

 

onesnaženo_območje_vir_smradu
Onesnaženo območje kot vir smradu

Kot je še povedal Jože Senica, so danes stanje obravnavali z inšpekcijskimi službami, glede na to da se občine ne morejo dogovoriti o rešitvi, pa meni, da bo moralo posredovati ministrstvo za okolje in prostor.

MITJA KNEZ, RG

Foto: MK

Deli