Okoljski minister in župan na ogledu obnovljenega igrišča enote Ringaraja Vrtca Zarja

12:08

Ob zaključku obnove zemljine na otroškem igrišču enote Ringaraja Vrtca Zarja v Nušičevi ulici, je dopoldne Celje obiskal minister za okolje in prostor Andrej Vizjak in se ob tem srečal s celjskim županom Bojanom Šrotom. Država je namreč v minulih mesecih sanirala kontaminirano zemljino v tej enoti vrtca, poleg tega pa še v enoti Mavrica  Vrtca Anice Černejeve.

Minister za okolje Andrej Vizjak in župan Mestne občine Celje Bojan Šrot na ogledu obnovljenega igrišča Vrtca Zarja, enote Ringaraja, kjer je država v minulih mesecih sanirala kontaminirano zemljino.
Minister za okolje Andrej Vizjak in župan Mestne občine Celje Bojan Šrot na ogledu obnovljenega igrišča enote Ringaraja Vrtca Zarja, kjer je država v minulih mesecih sanirala kontaminirano zemljino.

Celotna vrednost del, ki jih je izvajalo podjetje Inkaing iz Ljubljene, je v obeh vrtcih je znašala nekaj več kot 498 tisoč evrov. Šlo je za približno dva tisoč kubičnih metrov kontaminirane zemljine, ki jo je izvajalec del prepeljal v nadaljnjo predelavo v kamnolom Sv. Andraž nad Polzelo.

Za sanacijo obeh igrišč je bilo uporabljenega približno 900 kubičnim metrov grobega tampona, 750 kubičnih metrov nove zemljine ter 2200 kvadratnih metrov travnatega tepiha.

Letos bo država predvidoma sanirala še dve enoti Vrtca Zarja, in sicer enoti Mehurček in Živ-žav, v letih 2021 in 2022 pa še igrišča v preostalih šestih vrtcih.

Izjava Bojana Šrota, župana Mestne občine Celje:

Izjava Andreja Vizjaka, ministra za okolje in prostor:

Izjava Matejke Kobal, ravnateljice Vrtca Zarja:

 

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli