Omco Feniks z novim vodstvom

13:55

Borut Triplat je po 15 letih vodenja žalske livarne svoje mesto prepustil dosedanjemu tehničnemu direktorju Borisu Podgoršku, ki je bil vsa zadnja leta zadolžen tudi za področje okolja in ekologije. Odhod lani nagrajenega direktorja je mnoge presenetil.

Borut Triplat (Feniks)Borut Triplat je v žalsko livarno Feniks, ki je zrasla na pogorišču propadlega Feralita prišel pred 20 leti. Podjetje, ki je od leta 2001 v lasti belgijskega koncerna Omco, je kot direktor vodil 15 let. V tem obdobju so, kot je povedal Triplat, popolnoma spremenili podobo podjetja, miselnost in kulturo vseh zaposlenih. Tudi tehnično in tehnološko so livarno dvignili na izredno visoko raven ter postali poznani po kakovosti, zanesljivosti in poslovnosti, je prepričan.

V zadnjih letih se je o livarni več govorilo ne samo zaradi dobrih poslovnih uspehov, posodobitve in nadgradnje proizvodnje temveč tudi zaradi nerešenih okoljskih vprašanj, na katere že dlje časa opozarjajo bližnji stanovalci.

Govora in ugibanj, zakaj je Triplat prav zdaj zapustil barko Omco Feniksa, je v Žalcu veliko. Pojavljala so se celo namigovanja, da naj bi bil vpleten v poslovno goljufijo. Sam je te očitke zavrnil in zatrdil, da je šlo za povsem osebno odločitev, ki je v njem zorela dlje časa, natančneje od lanskega poletja. Kot je še pojasnil, so se z lastniki razšli sporazumno s podpisom ustreznega dokumenta ter vzajemno izpolnitvijo vseh medsebojnih obveznosti.

Kje bo Triplat nadaljeval poklicno pot, ni želel razkriti. Za zdaj brez odziva ostajajo tudi v podjetju. Tako še ni znano, kdo bo na mestu tehničnega direktorja nasledil Borisa Podgorška, ki je prevzel generalno vodenje livarne. So se pa že pojavile tudi neuradne informacije, da bi lahko belgijski lastniki že v kratkem na mesto direktorja imenovali tujca.

LK, foto: TT