OŠ Prebold še ne bo dobila novega ravnatelja

Svet zavoda prekinil postopek izbire novega ravnatelja – Po mnenju inšpekcije naj bi neupravičeno izločil dva kandidata

12:09

Svet zavoda OŠ Prebold se je na priporočilo pristojne inšpekcije tik pred njegovim zaključkom odločil za preklic razpisa za novega ravnatelja. V najkrajšem možnem času bo objavil nov razpis in imenoval v.d. ravnatelja.

V OŠ Prebold je burno vse od zaključka razpisa za novega ravnatelja, ki je dodobra razklal kolektiv. Del zaposlenih se namreč nikakor ni strinjal z glasovanjem svojih predstavnikov v svetu zavoda, ki vnovičnega mandata ni potrdil dosedanjemu ravnatelju Otonu Račečiču, ampak je izbral novega kandidata Petra Žureja. Ta isti del zaposlenih je zato zahteval odpoklic svojih predstavnikov, ker ti naj ne bi glasovali v skladu z večinsko voljo kolektiva. Na glasovanju o njihovi zaupnici se je izkazalo, da večina zaposlenih ni bila za njihovo razrešitev, zato so predstavniki ostali isti. Nato je šolo obiskala še pristojna inšpekcija. Nepravilnost je ugotovila pri postopku imenovanja ravnatelja. Svet zavoda naj bi neupravičeno izločil dva prijavljena kandidata. Svet zavoda je upošteval priporočila inšpekcije in razveljavil postopek. Najprej bo sedaj imenoval v.d. ravnatelja in obenem v najkrajšem možnem času objavil nov razpis.

OŠ Prebold
Svet zavoda OŠ Prebold se je na priporočilo pristojne inšpekcije tik pred njegovim zaključkom odločil za preklic razpisa za novega ravnatelja.

ŠO, foto: arhiv NT

banner-ntrc-martinovanje

Deli