Osredotočenost na vožnjo ključnega pomena

Policijska uprava Celje v Tremerjah o ozadju tragičnih nesreč na "cesti smrti" Celje - Laško

15:36

Policijska uprava Celje je danes v Tremerjah predstavila nekaj podatkov in podrobnosti, povezanih s tragičnima prometnima nesrečama s smrtnim izidom, ki sta se letos zgodili na cesti med Celjem in Laškim. Zadnja v ponedeljek, v kateri je pri Tremerjah umrla 27-letna ženska.

2017_08_09_IMG_2425Kot je povedal policijski inšpektor Edi Baumkirher, imata obe nesreči, v prvi je pred meseci v Debru umrl šestmesečni otrok, skupni imenovalec. Pri obeh je šlo za vožnjo dokaj v skladu s predpisi, potem pa je sledilo nenadno zavijanje na levo, preko sredinske črte na nasprotni vozni pas. Izven naselja, pri omejitvi hitrosti na 90 kilometrov na uro, prihaja ob takšnih nesrečah do izredno hudih trčenj in posledic. Edi Baumkirher:

banner-teal

Ali je ponedeljkovi nesreči botrovala uporaba mobilnega telefona med vožnjo, ali celo pisanjse sms sporočil, so zgolj ugibanja, ki jih policija ne more potrditi. Zanesljivo pa lahko potrdi, da pri tej tragičnih nesreči ni bil uporabljen varnostni pas. Kar je tudi vzrok za hujše posledice nesreče, kot bi verjetno sicer bile. Policija zato še enkrat opozarja:

Današnji poostren nadzor cestnega prometa, po sistemu Veriga, v kateri je sodeloval tudi helikopter, na lahko bi rekli “cesti smrti” od Celja do Laškega, je bil sicer predviden že pred ponedeljkovo tragično nesrečo.

Izvajanje poostrenega preventivnega nadzora na cesti Celje - Laško po sistemu Veriga, tudi z udeležbo policijskega helikopterja.
Izvajanje poostrenega preventivnega nadzora na cesti Celje – Laško po sistemu Veriga, tudi z udeležbo policijskega helikopterja

Preberite še:

V nadzor bo vključen tudi helikopter

ROBERT GORJANC

Foto: RG

Deli