Partnerka se ga je bala, saj naj bi bil “obseden z njo”

12:39

Na okrožnem sodišču v Celju se je danes nadaljevalo sojenje Romeu Bajdetu, ki je leta 2015 v Velenju umoril svojo partnerko Lidijo Škratek. Danes so pred senat stopile zaposlene na velenjskem centru za socialno delo. Te so zaradi družinskih zadev strokovno spremljale njuno družino.

Bajde je bil leta 2012 v zaporu zaradi drugih kaznivih dejanj. Centri za socialno delo so vključeni v delo z zaporniki, saj jim morajo nuditi pomoč po prestani zaporni kazni. Že v zaporu je Bajdeta takrat morala obiskovati socialna delavka. V času prestajanja kazni in takoj po odpustu ji Bajde nikoli ni govoril o težavah v partnerstvu s Škratkovo – do jeseni leta 2014, ko je na centru začel omenjati finančne težave v družini in to, da mu je bila partnerka nezvesta, a da bi ji kljub temu dal novo priložnost, da odnos izboljšata.

AT1Y8166

Ko so na zagovor na center nato povabili Škratkovo, da še pove svojo zgodbo, se je ta delavki zaupala, da se Bajdeta boji, češ, da je obseden z njo, da jo nadzoruje in da je nad njo psihično nasilen. Bala naj bi se ga od takrat, ko je v času njegovega prestajanja zaporne kazni v sobi našla dokumente, iz katerih je bilo razvidno, kaj naj bi počel ženski, s katero je bil v zvezi v preteklosti.

Za Škratkovo so nato uredili bivanje v varni hiši, so pojasnjevale vse danes zaslišane priče.

Več podrobnosti v Kroniki ob 17. uri na Radiu Celje.

SŠol

Foto: SHERPA

Deli