Pestro dogajanje pod okriljem Tedna vseživljenjskega učenja

12:01

Da se učenje nikoli ne konča in da nam pridobivanje novih znanj tudi po zaključku formalnega izobraževanja lahko pomaga do uspešnejšega življenja, je sporočilo Tedna vseživljenjskega učenja (TVU). Slednji bo v naslednji dneh pestro dogajanje ponujal v številnih občinah naše regije.

Ljudska univerza Celje bo vse do konca maja občanom predstavila najrazličnejše možnosti izobraževanja, ki so jim na voljo. Koorinatorica TVU v Celju Maja Bizjak je poudarila, da se učenje namreč na konča, ko končamo izbrano srednjo šolo ali univerzo. “Moto tedna je prav to, da se učimo v vseh obdobjih življenja in v vseh vlogah, ki jih opravljamo.”

Pod okriljem Ljudske univerze Celje bo ljudem na voljo več kot 50 brezplačnih delavnic, izobraževanj in dogodkov. Na njih bo sodelovalo tudi več zanimivih gostov. Med drugim bodo gostili naturopatinjo Eriko Brajnik, patra Karla Gržana ter specialistko zakonske in družinske terapije Saro Jerebic.

Natančni programi dejavnosti so objavljeni na spletnih straneh posameznih koordinatorjev Tedna vseživljenjskega Učenja, večinoma gre za ljudske univerze in druge organizatorje v regiji.

Vrhunec dogajanja bodo Parade učenja, ki jih bodo to sredo gostili v Velenju, Šmarju pri Jelšah in Žalcu. Obiskovalcem se bodo na stojnicah predstavile različne ustanove in pripravile izobraževalne, kulinarične in zabavne delavnice, predstavitve ter razstave. Ljudska univerza Celje se letos ni prijavila za koordinatorico parade učenja. Kljub temu bo ta četrtek popoldan v Mestnem kinu Metropol pripravila osrednji dogodek, katerega gost bo komik Uroš Kuzman.

TS
Foto: SHERPA

21.5.2015 poslana na Novi tednik, FA Sherpa -
Utrinek enega od minulih Tednov vseživljenskega učenja v Celju