Petnajst let stara edinstvena zgodba Uroša Zormana

9:21

Ljubljančan Uroš Zorman je lani sklenil izjemno rokometno kariero. Postal je član strokovnega štaba v poljskem klubu Kielce. Pred tedni se je kot pomočnik pridružil selektorju slovenske članske reprezentance Veselinu Vujoviću.

zormanKot igralec je s slovensko izbrano vrsto leta 2004 osvojil naslov evropskega podprvaka, v ligi prvakov pa je bil na vrhu kar štirikrat, najprej s Celjem, nato v letih 2008 in 2009 s španskim Ciudadom Realom ter leta 2016 s Kielcami. Vsekakor sodi med najboljše slovenske rokometaše vseh časov. Brez njega najbrž Celje leta 2004 ne bi bilo evropski prvak. Zgodba Uroša Zormana je resnično nekaj posebnega. Ko je v osmini finala lige prvakov leta 2003 Ademar v Leonu kar za 13 golov nadigral Celje, ga ni bilo v postavi španskega kluba. Ko pa je sledil čudež ob otvoritvi nove celjske dvorane, je Zorman bil na parketu, resnici na ljubo malo, a je bil. V tistem trenutku, ko so »pivovarji« plesali na parketu in se veselili zmage ter napredovanja v četrtfinale, so bili gostujoči rokometaši »težki luzerji«. Bilo jim je hudo, tudi Zormanu. Zormanu, ki je nekaj mesec kasneje stopil na rokometni Mont Blanc … Svojo pot je orisal v daljšem pogovoru. V sredo bo namreč minilo petnajst let od zgodovinskega uspeha celjskega in slovenskega športa.

Na športnih straneh pišemo tudi o zelo različnih obrazih celjskih in velenjskih nogometašev, najboljših športnikih Velenja, trasi Dirke po Sloveniji …

Foto: arhiv NT

Deli