Plaz zasul glavno cesto

9:03

Včeraj, nekaj pred polnočjo, se je v Strmcu pri Svetem Florjanu v občini Rogaška Slatina sprožil zemeljski plaz in zasul glavno cesto Rogatec–Majšperk. Cesta do nadaljnjega ni prevozna.

Obveščen je bil vzdrževalec ceste VOC, ki je postavil cestno signalizacijo in bo danes nadaljeval z ogledom in odpravo posledic. Prostovoljni gasilci iz Svetega Florjana in Stoperc so že včeraj opravili ogled terena, hiše in gospodarskega poslopja v bližini in na delu plazu preusmerili tok vode. Poškodb objektov niso ugotovili.

plaz
Fotografija je simbolična.

Plaz se je včeraj sprožil tudi v Lesičnem. Prvo začasno sanacijo so izvedli gasilci iz prostovoljnega društva Lesično-Pilštanj-Zagorje, ki so s folijo pokrili plaz in uredili odvodnjavanje.

Prav tako včeraj pa je v Ljubiji pri Mozirju z gospodarskega poslopja padla velika količina snega. Zaradi zamašenega odtočnega kanala in hitrega taljenja snega je voda ogrožala, da bo zalila objekt. Na kraju so situacijo reševali mozirski gasilci, ki so sneg odstranili in preprečili vdor vode v gospodarsko poslopje.

SŠol

narocite-nt

Deli