Po fontani še razgledni stolp

Lani se je v Žalcu vse vrtelo okoli fontane piv, tudi letos bosta hmelj in pivo v ospredju

12:01

Včeraj je župan Janko Kos priredil tradicionalno ponovoletno srečanje s predstavniki sedme sile in se še enkrat ozrl v preteklo leto. V Žalcu je bilo to sila pestro in zanimivo, v ospredju pa je bila večino leta fontana piv, ki je ime Žalca in Slovenije ponesla v svet. Kos je s poročanjem domačih, predvsem pa tujih medije zadovoljen. Kakor je zadovoljen tudi z delom občinske uprave. Želja in idej jim, kot pravi, tudi v tem letu ne manjka.

Žalec, Fontana zeleno zlato, otvoritev - 7.9.2016 poslana na NT

banner-teal

Leto 2016 bo zagotovo šlo v anale žalske zgodovine. Kot je na srečanju s predstavniki medijev povedal župan Janko Kos, so lahko z doseženim v minulem letu zadovoljni.

Že lani se je veliko, če ne kar vse, vrtelo okoli fontane piv in tudi letos bosta hmelj in pivo v ospredju.

Maja bodo v Žalcu gostili zaključek evropskega kongresa hmeljarjev. Tudi ideja o pivnici še ni povsem zamrla. A v Žalcu razmišljajo še bolj drzno. Hmezadovo stavbo, ki velja za najvišjo v Savinjski dolini in v kateri so nekdaj sušili in predelovali hmelj, želijo urediti v razgledni stolp.

V Hmezadovi stavbi želi občinska uprava urediti razgledni stolp z razglednim dvigalom, morda tudi s pivnico ali pa kakšno drugo gostinsko ponudbo.
V Hmezadovi stavbi želi občinska uprava urediti razgledni stolp z razglednim dvigalom, morda tudi s pivnico ali pa kakšno drugo gostinsko ponudbo.

Kos v letošnjem letu, ko bo fontana obratovala sedem mesecev – lani je le dva – pričakuje v občini 100 tisoč obiskovalcev. Že lani so, po podatkih občine, povečan obisk beležili na ostalih turističnih destinacijah, kot sta Jama Pekel in Rimska Nekropola. Letos bo, tako Kos, turistov – domačih in tujih – še veliko več.

LK, foto: TT in Hmezad

Deli