Po modni brvi s krokodilčki v očeh

Na obisku v vrtcu Šentjur – enota Kalobje

10:17

Če si otrok, te obleka poleti komaj kaj briga. Pozimi pa so oblačila povsem druga pesem. Že hlačne nogavice so lahko hudo naporne, kape, šali in rokavice so komaj kdaj na svojem mestu, in če se je treba stlačiti še v kombinezon ali kaj podobno vesoljskega, je jutranja norišnica popolna. Tako so se otroci z vzgojiteljicama Karlo in Klavdijo temu področju podrobno posvetili.

Ste vedeli, da nekatera oblačila zrastejo na njivi, druga nam dajo živeli in tretja nastanejo kar v tovarni? Ste morda že kdaj v življenju sami kaj zašili? Strgan gumb seveda ne šteje za poseben krojaški dosežek. In kako iz nitke s tkanjem ali kakšnim drugim zanimivim postopkom dobimo blago? Kako neskončno različni so materiali, ki jih oblačimo? To so prav fantastična odkritja, na katera majhen človek niti ne pomisli, ko nase že petič isti dan vleče jopico ali nogavice. Da ne govorimo o tem, kaj vse z oblačili doma počnemo …
Gotovo imate tudi vi kakšno krilce, majčko ali kapo, v kateri se počutite kot zvezde. Otroci v vrtcu na Kalobju so prav ta oblačila predstavili na modni reviji. Kot pravi manekeni so se sprehodili po modni brvi, se malo zavrteli in na koncu še pomežiknili. Sicer pa slika pove več kot tisoč besed.

StO
Foto: GrupA