Po osvežitev na bazen

8:23

Šolsko leto se počasi izteka in tudi vreme nam v zadnjih dneh nakazuje, da je poletje tako rekoč pred vrati. V ponedeljek, 10. junija 2019, opoldne se bo tako začela tudi kopalna sezona na letnem bazenu v Celju.

celje_bazen_poletje_kopanje_gr_r (7)
Foto: Grupa (arhiv NT&RC)

Prvi dan bo kopanje brezplačno. Glede na lansko obsežno prenovo bazena letos večjih investicij niso izvedli, pridobitev pa je otroški kotiček z novimi igrali. V ZPO, ki upravlja letno kopališče, letos upajo na lepše vreme kot v lanski kopalni sezoni. Ob ugodnem bodo tudi podaljšali dnevni čas obratovanja, ki sicer ostaja takšen kot lani. Prav tako se v primerjavi z minulo sezono niso spremenile cene vstopnic.

V Preboldu nekaj novosti

Vse bližje je tudi nova sezona na preboldskem bazenu, ki bo vrata odprl predvidoma konec meseca. S preboldskim bazenom, ki je še vedno edino tovrstno zunanje kopališče v Spodnji Savinjski dolini, že vsa leta upravlja občina. Kot je povedal župan Vinko Debelak, za letos predvidevajo nekaj novosti, razširili bodo ponudbo in dodatno uredili površine, nove pa bodo tudi cene. Lani se je v blagajno od prodanih kart nateklo nekaj več kot 18 tisoč evrov. V letošnjem poletju na občini pričakujejo iz naslova prodanih kart za približno 8.700 evrov več prihodkov. Prodali naj bi za približno 26.800 evrov kopalnih kart.

RG, LKK

Deli