Podjetje Hermi odprlo novo proizvodno halo

10:55

Družinsko podjetje Hermi, ki ima prostore v poslovni coni v Trnovljah, je odprlo novo, 1.400 kvadratnih metrov veliko proizvodno halo.

To je velik korak naprej v razvoju podjetja, je povedal direktor in lastnik Miran Rauter, saj so se že dlje časa soočali z veliko prostorsko stisko. Poleg tega jim bodo novi prostori omogočili tudi širitev ponudbe z novimi izdelki.

Foto 2_Udeleženci dogodka so se sprehodili po čisto novi proizvodni hali_Foto Urša KlajderHermi, ki ga le pred 32 leti v Velenju ustanovil Herman Rauter, nato pa podjetje preselil v Celje, izdeluje strelovodno opremo in kabelske police. Več kot polovico prihodkov, ki so lani znašali 4,4 milijona evrov, ustvari z izvozom. Svoje izdelke prodaja že v 24 držav. Poleg bivše Jugoslavije postajata njegova najpomembnejša trga tudi Avstrija in Madžarska, izvaža tudi na Bližnji vzhod in celo v Irak. Hermi ima lastna podjetja za prodajo v večini držav bivše Jugoslavije, že nekaj časa ima hčerinsko družbo tudi v Romuniji. V Hermiju, ki se ponaša z veliko inovativnimi izdelki in je v svoji dejavnosti največje v Sloveniji, veliko vlagajo v izobraževanje kadrov, ves čas podeljujejo tudi štipendije dijakom. Doma in v tujini trenutno zaposlujejo 70 ljudi, od tega jih okrog petdeset dela v Celju.

JANJA INTIHAR

Foto: URŠA KLAJDER

Deli