Podjetnik, ki rad dobro jé pod dobro svetilko

15:55

Najprestižnejšo mednarodno nagrado za oblikovalske dosežke, ki jo podeljuje nemška ustanova Design Zentrum Nordrhein Westfalen vse od leta 1955, vsako leto prejme tudi nekaj slovenskih podjetij. Letos se lahko s prestižem pohvali tudi svetilo GeoLux Plain, ki ga je oblikoval univerzitetni diplomirani oblikovalec Gašper Puhan, ki je tudi direktor in solastnik družbe GeoEnergetika. A razlogov za slavje ima Gašper Puhan še več. Uspešen ni samo v podjetju GeoEnergetika. Je tudi lastnik uspešne restavracije Galerija okusov, ki je letos med 165 restavracijami prejela največ glasov po izboru ljudstva, in je direktor marketinške agencije Medias kreativ, ki z novo stranko dobiva nove izzive.

_L3U3378Gašper Puhan ima pisarno v prostorih poleg dvorca Novo Celje v objemu istoimenskega baročnega parka. Poleg je prestižna restavracija Galerija okusov. Veliko dobrega okusa na enem mestu, bi lahko povzeli.

Pogovor je večino časa potekal v sejni sobi, takrat je bila prostoru primerno zadržana tema, a ko se je pogovor prestavil v park pod dišeča drevesa, je tudi še tako zadržan direktor pokazal svojo nežno plat in predanost okolju, kjer z ženo Vito ustvarjata velike in prepoznavne zgodbe. »Priznam, da smo bili malce presenečeni, ko smo izvedeli, da smo dobili nagrado, sploh ker smo manjše podjetje v primerjavi z multinacionalkami na tem področju. Zavedamo se, da imamo omejen proračun za dizajn in razvoj. Zaradi tega moramo biti bolj inovativni in prodorni. Ker sem po osnovni izobrazbi oblikovalec, sem se z zaposlenimi odločil, da bomo izdelovali oblikovno dovršene kose, kar se je izkazalo za pravilno odločitev. Kajti na zahodnih trgih ima oblika izdelka tudi zelo pomembno težo, ne samo cena.«

BARBARA GRADIČ OSET
Foto: Grupa

Daljši portret si preberite v zadnji številki Novega tednika!

narocite-nt

Deli