Policija preiskuje streljanje rac v Šmartnem ob Paki

14:19

Velenjski policisti preiskujejo okoliščine streljanja minuli torek v Šmartnem ob Paki. Dva lovca sta namreč v večernih urah tistega dne v potoku Paka ustrelila race, sicer tako imenovane indijske tekačice, ki so pasma domačih rac.

Lastnica živali je primer prijavila policiji, ki zdaj preiskuje sum storitve kaznivega dejanja dveh lovcev. Kot nam je povedala lastnica rac Maja Holeček iz Šmartnega ob Paki, so race, ki jih je imela sicer na območju svojega doma, poletele proti potoku. Do zdaj težav s tem, da bi bilo kaj narobe, nikoli ni bilo. Lovca, ki sta bila takrat na tistem območju, sta v race streljala, saj sta očitno domnevala, da gre za divje race mlakarice. Ločiti naj bi jih bilo težko.

racke2

Sogovornica pravi, da se ji lovca nista niti opravičila niti nista želela povedati svojih imen. Zadevo je zato prijavila policiji, po naših podatkih so ravno danes na policijo odšli svojo plat zgodbe povedat tudi lovci. V lovski družini Šmartno ob Paki zadeve ne komentirajo, češ, naj se obrnemo na policijo. Se pa ne strinjajo z izjavami oškodovanke, pravijo, da sta lovca svoje delo opravljala pravilno in v skladu s predpisi.

Podrobnosti v Novem tedniku, 9. novembra.

SŠol

narocite-nt

Deli