Pomladni koncert simfonikov

10:00

Mladinski simfonični orkester Glasbene šole Celje je na letošnjem pomladnem koncertu predstavil mlade glasbene virtuoze, ki se kljub mladosti že ponašajo s številnimi uspehi.
Violist Jakob Kolman, violončelist Bor Kračun Pižmoht in violinistka Eva Vrečko na državnih in mednarodnih tekmovanjih dosegajo najvišja mesta in priznanja, poleg solističnega delovanja so dejavni tudi v različnih komornih in orkestrskih sestavih. Jakob (mentor mag. Kristian Kolman) je dijak umetniške gimnazije I. gimnazije v Celju in Glasbene šole Celje, Eva je dijakinja vzporednega glasbenega izobraževanja na I. gimnaziji v Celju in v Glasbeni šoli Celje (mentorica Petra Artlati Kovačič, prof.), dodatno pa se izobražuje tudi na Konservatoriju za glasbeno umetnost v Gradcu (mentor profesor Helfried Fister)Bor v tem šolskem letu končuje šolanje v razredu Aleksandra Kuzmanovskega, prof., in jeseni bo nadaljeval v programu umetniške gimnazije.
Simfonični orkester je pomladni koncert pod odličnim vodstvom dirigenta Matjaža Brežnika v polni dvorani Narodnega doma zaokrožil z utrinki iz zimzelene Carmen skladatelja Bizeta.

ML

Eva Vrečko in Mladinski simfonični orkester Glasbene šole Celje
Eva Vrečko in Mladinski simfonični orkester Glasbene šole Celje

Deli