Pomladni šopek sejmov

Šest sejmov, ena vstopnica in vseslovenska pobuda Sladkajmo kavo ali čaj z medom

15:39

Med 15. in 17. marcem v družbi Celjski sejem pripravljajo tradicionalne marčevske sejme – Altermed, Flora, Kulinart in Festival kave Slovenija. Med vikendom, 16. in 17. marca, se jim bosta pridružila še sejem Poroka in ApiSlovenija, v okviru katerega bo že 42. največje srečanje čebelarjev pri nas.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal izvršni direktor družbe Robert Otorepec, se bo na sejmu predstavilo okoli 450 razstavljavcev iz 15ih držav. Največ, več kot 200, jih bo sodelovalo na sejmu Altermed. Med letošnjimi novostmi velja izpostaviti projekt Čebelarske zveze Slovenije, ki bo na Festivalu kave sprožilo akcijo Sladkajmo kavo ali čaj z medom. Kot je povedal predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, ne bo Slovenije nihče prepoznal kot dežele čebelarstva in medu, če tega naziva ne bomo podkrepili z dejanji. »Med je tudi bolj zdrav kot sladkor in na ta način v skodelico kave dodamo še žličko zdravja.«

Vsi sejmi bodo odprti med 9.00 in 18.00 uro. Cena vstopnice za odrasle je 7,5 evra, za najavljene skupine veljajo posebni popusti. Vsak obiskovalec ob vstopu na sejmišče prejme dva degustacijska kupončka, ki ju lahko unovči na sejmu Kulinart ali Festivalu kave Slovenija.

narocite-nt