Ponovno »ne« za Jakoba

12:11

Kljub uspešni prvi operaciji v ZDA slovenska stroka metode ne priznava, posledično tudi zavarovalnica ne krije nadaljnjih stroškov zdravljenja

Šestletni Jakob po operaciji pri dr. Paleyju na Floridi doma igra nogomet, a da bi hodil povsem normalno, potrebuje novo operacijo. Datum zanjo že ima, operiran bo novembra. Družina je pri zdravstveni zavarovalnici vložila novo prošnjo za odobritev zdravljenja v tujini. Odgovor je enak prejšnjemu. Jakobu zdravljenje na floridskem inštitutu ne pripada. Prave obrazložitve ni, zgolj to, da zavarovalnica ne krije nadstandarda. Družina, odločena, da malemu junaku omogoči najboljše, se podaja v nov boj zbiranja denarja.

LK, foto: SHERPA

Več v tiskani izdaji Novega tednika!

zupan_jakob_operacija_noga_brat_ažbe_mama_anita_ata_gašper_sh_3315 (4)
Jakob in Ažbe bosta to jesen skupaj, z ramo ob rami, kot vselej prestopila tudi šolski prag. Dva meseca bosta z rumeno rutico ponosno hodila v šolo, nato bosta vlogo učiteljev prevzela starša. Šolala ju bosta sama in ob vrnitvi v domovino bosta fanta z izpiti končala prvi razred. »Na srečo se zelo rada učita. Ažbe je zelo dober v matematiki, Jakobu izjemno ležijo jeziki,« pripoveduje mamica. Oba pa ostajata navdušena gasilca in nogometaša.

Skupaj za Jakobove sanje
Uporabniki mobilnih storitev Telekoma, Izimobila, Debitela, Tušmobila in Simobila lahko pošljejo SMS-sporočilo s ključno besedo JAKOB ali JAKOB5 na številko 1919, s čimer bodo prispevali en evro ali pet evrov za Jakobovo operacijo.

Denar lahko nakažete na TRR društva Slatna stopimo skup SI56 6100 0000 7878 978, Delavska hranilnica ali na Jakobov TRR SI56 03163 1000515541, SKB banka, Jakob Zupan, Cerovec pod Bočem 20b, 3250 Rogaška Slatina.