Ponovno so jih združili Modrijani

12:21

Članice Prostovoljnega gasilskega društva Sveti Štefan, Marjanca Žaberl, Darija Kristan, Martina Čokelc, Sonja Vreš, Katja Čokl, Barbara Čokl, Andreja Stopinšek, Mateja Lorger in Anita Artiček Kristan, so bile dolga leta aktivne na področju gasilstva in tekmovanj. Pravo presenečenje za širšo javnost so pripravile ob koncu leta 2013.
Pogumno in drzno so se odločile izdati gasilski koledar s svojimi fotografijami za leto 2014. Projekt je imel humanitarno noto, saj so zbran denar od prodaje koledarjev namenile društvu in tako pripomogle pri nabavi nove gasilske cisterne. Nato so se njihove poti razšle, čeprav so bile zelo ponosne in navdušene, da jim je uspelo doseči cilj, saj je bil koledar kar trikrat v ponatisu. Tako je bilo vse do avgusta letos, ko jih je poklical Martin Slatenšek, poveljnik društva. Dejal je, da je dobil telefonski klic ansambla Modrijani. Na spletu naj bi glasbeniki videli njihov koledar in jih je zanimalo, ali bi bile pripravljene sodelovati na koncertu Noč Modrijanov. Z nestrpnostjo so čakale, da izvejo, za kaj točno gre.
Veliko priprav
V septembru je sledil še sestanek z njimi, kjer so se podrobneje pogovorili o vsem. Resno so prijele za delo in začele kovati ideje z veliko pomočjo Blaža Švaba. Zaželeno je bilo, da poleg gasilske vaje na odru prikažejo še nekaj plesa. Tukaj so potrebovale nekoga, ki se s tem ukvarja. Navezale so stik z Valentino Zajtl, aktivno tekmovalko pod okriljem slovenske plesne reprezentance in koreografinjo. In tako se je zanje začel mesec vaj. Zaradi vsakodnevnih obveznosti so imele kar nekaj težav z usklajevanjem vaj. A z močno in s trdno voljo jim je uspelo. Tako so 20. in 21. oktobra gasilke PGD Sveti Štefan dale svoj pečat k velikemu dogodku v dvorani Zlatorog v Celju. Dva nepozabna večera v nabito polni dvorani z neverjetno energijo in povezanostjo sta pustila nepopisne občutke. Na tremo so pozabile in so komaj čakale, da stopijo na oder. Bilo je neprecenljivo in s ponosom so predstavljale svoje društvo, kraj in tudi gasilce. Presrečne so, da so bogatejše za to izkušnjo in da so dodale majhen kamenček v mozaik koncerta Noč Modrijanov 2016. Še vedno ne morejo verjeti, da so zares stale na velikem odru pred tako številnim občinstvom. In če bi jim kdo pred tremi leti rekel, da bodo zaradi koledarja nastopile na Noči Modrijanov, bi se verjetno samo nasmehnile.
»Hvala Modrijanom za to priložnost, ki smo jo z navdušenjem in ponosom sprejele. In da, oni so tisti, ki so nas ponovno združili in zaradi katerih spet razmišljamo o skupni gasilski poti. Zato to ni zadnje, kar smo ustvarile skupaj. Članice se spet vračamo, aktivne in željne novih uspehov,« so z velikim ponosom dejale gasilke.

MILENKA BLAŽEVIĆ
Foto: arhiv PGD Sveti Štefan
novi-tednikn2

Deli