Potop v Savo kot poklon vodam in prijateljstvu med Rusijo in Slovenijo

V Radečah že četrtič potopili penine v Savo na nadaljnje zorenje

15:45

Na pomolu pri turistično-rekreativnem centru Savus v Radečah so dopoldne izvedli tradicionalni potop penine v reko Savo na nadaljnje zorenje, ki bo trajalo nekaj mesecev. 

Sava daje takšni penini poseben, žlahten okus, pravi Zdravko Mastnak, direktor istoimenske vinske kleti, ki je začetnik te tradicije, skupaj z radeškim poslancem Matjažem Hanom.

In nova pošiljka penin je romala v Savo...
In nova pošiljka penin je romala v Savo…

Letošnji dogodek je imel prvič tudi humanitarno noto, saj so tisoč evrov od prodanih 300 primerkov penine, zorene v Savi, namenili socialno šibki družini v občini Radeče, ki potrebuje pomoč.

_l3u4916
Doku Zavgajev, ruski veleposlanik v Sloveniji.

Imenitnega dogodka v mikavnem okolju danes s soncem obsijanih Radeč se je udeležil tudi ruski veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgajev.

“Rad bi izrekel priznanje gostiteljem za to čudovito tradicijo, ki ni samo kulturna, ampak tudi humanitarna. Ta nota kaže na predanost slovenskega naroda pomagati ljudem, ki potrebujejo pomoč. Prepričan sem, da bo ta imenitna tradicija v Radečah živela še veliko let,” je povedal visoki ruski gost, ki je ob tem poudaril prijateljske odnose med Rusijo in Slovenijo.

 

ROBERT GORJANC

Foto: GrupA

narocite-nt

Deli