Povzročili naj bi za dva milijona evrov škode

15:39

Celjski kriminalisti so zaključili obsežno kriminalistično preiskavo, v kateri so podali kazenske ovadbe zoper tri fizične in pravne osebe zaradi šestih kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. O neuradnih podatkih naj bi šlo za domnevne nepravilnosti v podjetju Radeče papir Nova.

Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da je nekdanje poslovodstvo dveh gospodarskih družb v letih 2014 in 2015 zlorabljalo svoj položaj. V škodo družb, ki jih je zastopalo in vodilo, naj bi sklepalo škodljive pogodbe, dajalo poroštva in brez kakršnekoli pravne ali dejanske osnove delegiralo posamezna nakazila iz transakcijskih računov teh gospodarskih družb, na transakcijske račune lastniško povezanih družb.

policija

Z opisanimi ravnanji so osumljeni v letih 2014 in 2015 oškodovali gospodarski družbi za več kot 2 milijona evrov. Osumljeni so ovadeni zaradi kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, ponareditve ali uničenja poslovnih listin, neupravičene uporabe tuje oznake ali modela ter poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja.

narocite-nt

Deli