Pozdrav pomladi

11:14

In zahvala mamicam in očkom
V času, ko se narava prebuja in se ženijo ptički, smo obiskali otroke v Trnavi v občini Braslovče. Dobro opremljene smo pospremili na krajši sprehod do bližnjega potoka, kamor so spustili svoje gregorčke. Nekateri so si zaželeli, da bi lahko odvrgli kape, drugi so že sanjali o čofotanju v slani mlaki.
»Zvončki in trobentice, mačice, vijolice, zdaj pomlad je tu.« Otroci in strokovne delavke v vrtcu Trnava vedo, kako v deželo priklicati pomlad. Vsako drugo leto vsa enota, od najmlajših do najstarejših otrok, iz naravnih materialov naredi gregorčke, ki jih nato spusti v potok Trnavca. Otroci so ob pomoči staršev najprej v gozdu ali na domačem vrtu zbrali material, ga prinesli v vrtec, kjer so ob pomoči spretnih prstov vzgojiteljic nastali čudovit majhni splavi, opremljeni z majhno svečko. Te so otroci v slovenski vodni krog poslali skupaj s košem dobrih želja.
Na poti od vrtca do potoka smo se z mladimi korenjaki pogovarjali tako o pomladi, ptičji svatbi kot tudi o prometu. Del sprehoda smo namreč opravili ob lokalni cesti. Mirno in zbrano so mali korenjaki korakali proti potoku. »Na cesti je treba biti previden,« so poučili tudi naju s fotografom.

LK, foto: SHERPA

Deli